יפוי כח מתמשך

יפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי שבאמצעותו יכול אדם כשיר לקבוע מי יטפל בו ובאיזה אופן הוא יעשה זאת, כאשר אותו אדם יהפוך, חלילה, להיות בלתי כשיר. זהו כלי משפטי ש"נולד" רק בשנת 2017, במסגרת תיקון בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות. עד לאותו תיקון, במקרה שבו אדם הפך להיות בלתי כשיר שכלית, הדרך היחידה לדאוג לענייניו היתה פניה לבית המשפט, לצורך מינוי אפוטרופוס.

קרא עוד

הסכם ממון בין בני זוג

מהו הסכם ממון / הסכם טרום נישואין? הסכם ממון בין בני זוג הסכם ממון הנו אחד ההסכמים החשובים ביותר עליהם יחתמו בני הזוג שכן הוא עשוי לקבוע את עתידם הכלכלי של בני הזוג. הסכם ממון הנו הסכם שנערך בין בני זוג ומתייחס לאופן שבו יתחלק רכושם במקרה של פירוד, גירושין או פטירה. ניתן לערוך הסכם ממון הן לפני הנישואין והן במהלך הנישואין.

קרא עוד

הסכם חלוקת עיזבון בין יורשים

הסכם חלוקת עיזבון בין יורשים הינו הסכם בין יורשים על פי דין ע"פ חוק הירושה או יורשים על פי צוואה של המוריש/ה. היורשים רשאים לערוך הסכם ולשנות את חלוקת העיזבון ביניהם, כך שכל אחד מהם יקבל חלק או פריט רכוש שונה מאשר החלק או הפריט המגיע לו על פי צו הירושה או צו קיום הצוואה.בידי היורשים, מצויים מספר כלים המאפשרים לשנות את החלוקה.

קרא עוד

צוואות וירושות

מה היא צוואה? בחוק הירושה אין הגדרה מפורשת לשאלה מה היא צוואה. כ- עורך דין לעריכת צוואה נוכל לומר כי הפסיקה הגדירה צוואה כמסמך אותו עורך אדם במהלך חייו ואשר בו הוא קובע את אשר יעשה ברכושו לאחר מותו. צוואה שנערכה על פי הכללים הקבועים בסעיף 18 לחוק הירושה הינה מסמך בעל תוקף משפטי שתכליתו הוצאה לפועל של רצון המצווה בדבר חלוקת נכסיו לאחר מותו.

קרא עוד

צו מינוי אפוטרופוס זמני/ קבוע

בן הזוג או קרובי משפחה של אדם שאינו יכול לנהל את ענייניו, יכולים להגיש בקשה למינוי אפוטרופוס עבורו. ניתן למנות אפוטרופוס עבור מי שהוא אחד מאלה: מי שבית המשפט הכריז כי הוא פסול דין. קטין (מי שטרם מלאו לו 18) שהוריו נפטרו, הוכרזו כפסולי דין או שנקבע כי אינם מסוגלים למלא את חובותיהם כהורים. לפרטים נוספים ראו אפוטרופסות על ילדים.

קרא עוד

מקרקעין

עריכת הסכמי מקרקעין: הסכמי מכר, הסכמי העברה ללא תמורה, הסכמי שכירות וכדומה ליטיגציה: ייצוג וניהול תיקים בבית המשפט ובפני המפקחים על רישום המקרקעין בנושאים מגוונים: בעלות במקרקעין, חזקה במקרקעין, פינוי מושכר, הליכים לביטול ואכיפת הסכמי מכר, תביעות בקשר לדיירים סרבנים וכדומה.

קרא עוד

דיני עבודה

ייצוג עובדים בשימוע את ההחלטה לפטר עובד ראוי שמעסיק יקבל בכובד ראש ותוך שימת לב לזכויותיו השונות של העובד. ראוי להדגיש כי לפני כל הליך בעל משמעות, כדוגמת פיטורים, זכאי העובד להליך מסודר שנקרא שימוע ייצוג והבטחת זכויות העובד העובדה כי עובד מקבל זימון לשימוע מעידה כי המעסיק מכיר בחובתו לקיים הליך שכזה.

קרא עוד

דיני משפחה

את הליך הגירושין אפשר לחצות בשני שבילים. השביל האחד הוא שביל ההליכים משפטיים הארוכים והמייסרים אשר ביכולתם לגרום לעוול לא רק לצדדים, אלא גם לילדים המשותפים ככל שישנם. השביל השני הוא שביל ההסכמה. הסכמה שאת ביטויה ניתן למצוא בהסכם גירושין.

קרא עוד

גישור עסקי

גישור עסקי הוא הליך שמטרתו ברורה: השגת פתרון למחלוקת קיימת או לסכסוך מתהווה או שכבר קיים בין אנשי עסקים, חברות ועסקים אחרים. נושאי הגישור כוללים מחלוקות לגבי חוזים ופרשנותם, תשלומי לקוחות/ספקים פירוק שותפויות, יחסי עובד מעביד ועוד.

הקמת עמותה

במדינת ישראל רשומות 39,664 עמותות. עמותות אשר הוקמו למטרות שונות כמו עמותות צדקה, דת, ספורט, תרבות, בתי כנסת קרנות תמיכה, ישיבות כוללים, מוזיאונים תיאטראות וכדומה. העמותות רשומות בפנקס העמותות על ידי רשם העמותות שברשות התאגידים שבמשרד המשפטים. רשם העמותות מנהל את הקמתן ומפקח על ניהולן התקין ובהתאם לחוק. כיצד מקימים עמותה? נדרש להגיש בקשה לרשום עמותה לרשם העמותות שכן רק על ידי רישומה של העמותה בפנקס העמותות תיווסד העמותה.

קרא עוד

שירותים משפטיים

השירותים המשפטיים שאנו מעניקים במשרד : דיני עבודה ומשמעת כולל ייצוג ברשויות מקומיות ומשרדים ממשלתיים הסכם מכר דירה הסכם שכירות דירה הסכם גירושין הסכמי ממון עריכת צוואות רגילות עריכת צוואות הדדיות הסכם חלוקת עיזבון בקשה לצו ירושה בקשה לצו קיום צוואה בקשה לצו מינוי אפוטרופוס זמני/קבוע יפוי כח מתמשך-חדש משנת 2017 חובה בכל בית מפגשי גישור עסקיים אימות תצהירים הקמת עמותות הליך גישור הליך בוררות

קרא עוד

בוררות

בוררות היא הכרעה בסכסוכים על דרך של שפיטה על ידי בורר במקום הליך שיפוטי בבתי משפט. על מנת שנושא יידון בפני בורר על שני הצדדים להסכים לכך בכתב. ההסכמה יכולה להיות עוד לפני שנתגלע הסכסוך בין הצדדים במסגרת סעיף בוררות בחוזה או עפ”י הסכמה מאוחרת – בפרוץ הסכסוך. הליך הבוררות מסתיים בפסק שניתן להגישו לאישור לבית המשפט. פסק בורר שאושר דינו כדין פסק דין של בית משפט, לכל דבר ועניין, והוא ניתן לאכיפה גם באמצעות לשכת ההוצאה לפועל.

קרא עוד